Today.ua

Вже 40 тисяч євроблях легалізували за спрощеним розмитненням

За даними ДТС України, з 15 червня по 22 вересня 2021 року біля 40 тисяч українців скористалися пільговим розмитненням автомобілів на іноземній реєстрації. Пільговий період розмитнення закінчиться 10 листопада поточного року.

У повідомленні митників йдеться, що українці вже сплатили за спрощене розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації до державного бюджету близько 1,4 млрд гривень.

Найбільше іномарок за звітний період оформили на Закарпатській митниці - 7 659 автомобілів.

Друге місце зайняла Київська митниця (4 163 авто), третє - Одеська митниця (4 093 авто), четверте - Чернівецька митниця (3 218 авто), а п'яте - Івано-Франківська митниця (2 361 авто).

На даний момент дуже багато українців не можуть з різних причин скористатися пільговим періодом розмитнення машин на іноземній реєстрації. Наприклад, близько 150 тисяч осіб заїжджали в Україну через РФ, тому митниця відмовляється від них приймати документи.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект №6044, завдяки якому в разі його прийняття десятки тисяч українців зможуть за пільгою оформити автомобілі на іноземній реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ