Today.ua

Toyota вибачилася, що покупцям Land Cruiser 300 потрібно чекати 4 роки

Компанія Toyota на своєму японському сайті вибачилася перед покупцями позашляховика Toyota Land Cruiser 300 за те, що їм доведеться чекати на поставки до 4 років. Таким чином, японський автогігант офіційно підтвердив інформацію, яка раніше була лише на рівні чуток.

"Ми щиро вибачаємось за те, що доставка Land Cruiser займе багато часу. Якщо ви зробите замовлення зараз, термін доставки може становити до 4 років. Ми зробимо все можливе, щоб скоротити терміни доставки для наших клієнтів. Ми цінуємо ваше розуміння в цьому питанні" , – йдеться у повідомленні Toyota.

Продаж Land Cruiser 300 почався в Японії в серпні 2021 року, а всього через два місяці стало відомо, що черга на нього розтягнулася на цілий рік. Надалі ситуація погіршувалась і черга, як бачимо, досягла 4 років. Павда, йдеться не про всі комплектації.

Toyota навіть зобов'язала покупців нового Land Cruiser не продавати його протягом першого року володіння. Японський автогігант пояснив це тим, що не хоче відпливу нового позашляховика до регіонів, де діє обмеження на ввезення техніки.

Компанія Toyota через глобальний дефіцит мікрочіпів не може задовольнити попит на Land Cruiser 300. У зв'язку з пандемією коронавірусу вона знову призупинила роботу деяких своїх заводів.

В Україні зараз Toyota Land Cruiser коштує від 2 286 588 гривень. Він оснащується 3,3 л дизельним твін-турбо двигуном.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні почалися продажі нового кросовера Toyota Yaris Cross. У базовій комплектації він коштує від 591 396 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ