Today.ua

Митниця та поліція об'єдналися проти власників євроблях

У Закарпатській митниці відбулася нарада за участю представників патрульної поліції щодо обміну інформацією про автомобілі на іноземній реєстрації, тимчасово ввезені в Україну та не вивезені у встановлені терміни. Про це повідомила прес-служба Закарпатської митниці.

У нараді брали участь керівник Закарпатської митниці Микола Румянцев та заступник начальника патрульної поліції у Закарпатській області Валерій Найман.

Під час наради митники та поліцейські домовилися про оперативну взаємодію та реалізацію заходів, спрямованих на виявлення фактів управління євробляхами, за які порушили терміни та умови митного режиму тимчасового ввезення чи транзиту.

У Закарпатській митниці наголосили, що водії нестимуть адміністративну відповідальність за порушення митного законодавства. Так, за порушення терміну тимчасового ввезення та/або переміщені в митному режимі транзиту передбачено штраф у розмірі від 8 500 до 17 000 гривень.

Митники також фіксуватимуть порушення щодо перевищення терміну тимчасового ввезення (транзиту) автомобіля понад 30 діб. За рішенням суду порушнику доведеться заплатити штраф у 170 000 гривень або у нього конфіскують автомобіль.

Раніше подібні наради щодо взаємодії відбулися у деяких інших областях України.

Нагадаємо, що пільговий період розмитнення євроблях діяв в Україні з 15 червня до 10 листопада 2021 року. За цей час було оформлено близько 68 тисяч євроблях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ