Today.ua

Нагадування податківців: водіям настав час заплатити 25 тис грн

В Україні власникам преміальних автомобілів настала пора заплатити транспортний податок в розмірі 25 тисяч гривень. Про це повідомило Головне управління ДПС у Сумській області.

Податківці нагадали, що транспортний податок поширюється на автомобілі не старше 5 років, які коштують понад 375 мінімальних зарплат. Тобто вам доведеться розлучитися з 25 тисячами гривень, якщо ваш автомобіль не старше 5 років і коштує від 2 250 000 гривень.

Якщо у вас кілька автомобілів, які підпадають під вищевказані критерії, то транспортний податок доведеться заплатити за кожен з них.

Власники таких машин отримують відповідне повідомлення-рішення. Після цього у них є 60 днів, щоб заплатити транспортний податок. В іншому випадку передбачено штраф в розмірі від 10 до 20% погашеної суми податкового боргу (плюс пеня).

Нагадаємо, в Україні пропонують знизити поріг вартості автомобілів, за які потрібно платить транспортний податок. Якщо цю пропозицію затвердять, то тоді транспортний податок доведеться платити власникам деяких автомобілів, які не належать до преміального сегменту, але з топовим набором устаткування.

Раніше стало відомо, що в Україні близько 150 тисяч людей не можуть скористатися пільговим розмитненням євроблях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ