Today.ua

Хто може до 8 лютого скористатися пільговим розмитненням євроблях

Чернігівська митниця нагадала, що з 11 листопада 2021 року розпочався другий період пільгового розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Скористатися пільгами можуть учасники ООС, щоправда, далеко не всі...

Зокрема, скористатися пільговим розмитненням євроблях можуть учасники бойових дій, які перебували в районі проведення операції Об'єднаних сил 90 днів з 15 травня 2021 року.

Закон не поширюється на учасників бойових дій, які перебували у зоні АТО/ООС до 15 травня 2021 року.

Власнику автомобіля на іноземній реєстрації для пільгового розмитнення потрібно надати до митного органу копію документа, що підтверджує статус учасника бойових дій (посвідчення УБД або рішення комісії з розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій). Крім того, потрібна копія документа, який підтверджує перебування учасника бойових дій понад 90 днів у районі проведення ООС.

Тим часом, якщо скористатися для розмитнення послугами учасника ООС, то можуть бути деякі проблеми. Наприклад, якщо на нього було відкрито виконавче провадження (борги за кредитом, аліментами, штрафами на порушення ПДР), то автомобіль після розмитнення можуть просто забрати за борги.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що власники автомобілів на іноземній реєстрації, які через ті чи інші причини не можуть оформити розмитнення або вивезти машини, почали від них відмовлятися на користь держави. Вони їх переводять у митний режим "відмова на користь держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ