Today.ua

Названо бренди, які випускають найкращі компактні кросовери

У модельній лінійці практично кожного автовиробника зараз є компактні кросовери. У цьому сегменті автомобільного ринку дуже велика конкуренція. Тому іноді буває важко зробити правильний вибір. Німецький журнал Auto Bild назвав найкращі автомобільні бренди, які випускають компактні кросовери, а також найкращі моделі у цій категорії.

Відразу скажемо, що рейтинг німецького журналу Auto Bild базується на результатах опитування читачів, які мають компактні кросовери. А це кілька мільйонів читачів не лише у Німеччині, а й у всій Європі.

Найкращим автомобільним брендом, що випускає компактні кросовери, у 2023-2024 роках за версією Auto Bild є BMW. Міні-кросоверами цього бренду задоволені 53,76% власників. Перше місце компанії BMW забезпечили компактні кросовери BMW X1/iX1 та X2. Вони стали переможцями у категоріях "Дизайн", "Якість", а також посіли перше місце у загальній категорії.

На другому місці серед автомобільних брендів, які випускають найкращі компактні кросовери в 2023-2024 роках, знаходиться Skoda - 51,05%. Чеському автогіганту це високе місце забезпечили Kamiq та Karoq.

Третє місце у цій категорії у Dacia – 50,71%. Румунському автовиробнику успіх забезпечили новий Duster, який дебютував наприкінці 2023 року, та електричний кросовер Spring Electric. До речі, у категорії "Співвідношення ціни та якості" перше місце у Dacia – 80,62%. Румунська компанія у цій категорії на 25% випередила Skoda, яка має рейтинг довіри 54,70%.

На четвертому місці Mazda – 47,12%, а на п'ятому місці – Suzuki – 46,49%. Ці компанії випускають чудові кросовери. При цьому Mazda останнім часом намагається позиціонувати свої моделі як преміальні. Часто це відповідає дійсності.

Що ж до Suzuki, то її флагманським компактним кросовером є Suzuki Vitara. Перше покоління цього кросовера з'явилося ще у 1988 році. Наразі покупцям пропонують Vitara четвертого покоління, яке поставили на конвеєр у 2014 році. Ця модель вийшла такою вдалою, що нового покоління в неї поки що не буде. Але Vitara четверте покоління кілька разів оновлювали.

До десятки автомобільних брендів, що випускають найкращі компактні кросовери, у 2023-2024 роках також увійшли такі компанії: Opel (45,11%), Kia (44,41%), Cupra (44,19%), SEAT (44,11%) та Volkswagen (43,48%).

Нагадаємо, раніше ми склали ТОП-10 брендів, які випускають найнадійніші автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ