Today.ua

Юрист розповів, у кого з порушників ПДР можуть конфіскувати автомобіль

В Україні вже почали конфіскувати автомобілі у злісних порушників швидкісного режиму, які не сплачують штрафи за порушення правил дорожнього руху. Юрист Богдан Глядик в ефірі каналу "Україна 24" розповів про те, як відбувається процес конфіскації транспортних засобів.

За його словами, автомобіль зможуть конфіскувати, якщо він належить порушнику швидкісного режиму, котрий раніше не сплатив штраф за порушення правил дорожнього руху, але є один нюанс...

Нюанс полягає в тому, що Виконавча служба після того, як отримає від поліції відповідні документи, запропонує водієві-боржникові сплатити штраф. І якщо у встановлені законом терміни цього не буде зроблено, тоді машину заарештують і приймуть рішення про конфіскацію. Рішення прийматиме суд.

Відповідно до законодавства України, різницю між вартістю конфіскованого автомобіля та штрафом автомобілісту віддадуть.

Юрист зазначив, що така процедура юридично може використовуватися за боргу на будь-яку суму, навіть, наприклад, у 340 гривень. Однак він додав, що "зазвичай це не та сума, заради якої варто докладати так багато зусиль".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у 2022 році в Україні поліція планує значно посилити контроль над водіями . Наприклад, камери автофіксації порушень ПДР почнуть фіксувати проїзд на червоний сигнал світлофора та виїзд на смугу зустрічного руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ