Today.ua

В Україні різко збільшився імпорт бензину та дизелю

В Україну наприкінці 2022 року різко збільшилося ввезення автомобільного палива. Про це розповів директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн.

За його словами, зокрема, у грудні 2022 року до нашої країни ввезли бензину в 1,5 раза більше, ніж у листопаді поточного року, а дизельного палива – у 10 разів більше. Насправді ці цифри будуть більшими, оскільки грудень ще не закінчився.

Сергій Куюн також зазначив, що деякі українські мережі АЗС вже зробили запас палива на весь січень 2023 року. Це означає, що дефіциту автомобільного палива не буде. Принаймні найближчого місяця.

Нагадаємо, у листопаді в Україні різко збільшилося споживання бензину та дизельного палива через те, що українці почали активно використовувати генератори. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше казав, що взимку в Україні навіть незважаючи на генераторний бум, не буде дефіциту палива. Сергій Куюн раніше також зробив прогноз, що повторення весняної паливної кризи 2022 року неможливе.

Що ж до цін, то Нацбанк прогнозує, що у 2023 році паливо подорожчає на 20%. Глава WOG Holding BV Андрій Пивоварський вважає, що вартість бензину та дизельного палива може збільшитися чи знизитися.

Раніше Інститут споживчих експертиз повідомив, що більше половини дизельного палива в нашій країні не витримає морозів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ