Today.ua

В Україні можуть припинити роботу деякі мережі АЗС

В Україні можуть тимчасово припинити роботу деякі мережі АЗС. Це станеться, якщо продовжиться зростання оптових цін бензину і дизельного палива, і залишиться державне регулювання цін. Такої думки дотримується гендиректор Prime Дмитро Леушкін, передає UBR.ua.

За словами Леушкіна, його компанія вже продає паливо на межі рентабельності, а на наступному тижні (26 липня - 1 серпня) може піти в мінус, але не закриється, щоб "не підводити клієнтів".

Експерт прогнозує, що великі мережі АЗС зможуть пережити таку ситуацію. А от іншим операторам роздрібного паливного ринку, тим, які можуть працювати тільки на високій маржі через низькі обсяги збуту, доведеться або тимчасово призупинити роботу або працювати собі в збиток.

Також експерт зазначив, що підвищення вартості бензину і дизельного палива на оптовому ринку України відбулося на тлі надмірного попиту і дефіциту. Відзначається, що підвищення цін можна пояснити спекуляціями виробників палива і його імпортерів.

Нагадаємо, в Україні з травня поточного року діє державне регулювання цін на бензин і ДТ. Його ввели для того, щоб загальмувати зростання цін. Діяти таке регулювання буде до закінчення карантину.

Раніше експерти Інституту споживчих експертиз провели нову експертизу бензину, який продають українські АЗС, і розповіли, де краще не заправлятися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ