Today.ua

З'явилася найдоступніша нова Skoda Octavia з дизельним двигуном

Компанія Skoda почала продавати в Європі оновлену Skoda Octavia з чотирициліндровим дизельним двигуном 2.0 TDI потужністю 115 к.с. Це найдоступніша нова Octavia з дизелем.

Нова Skoda Octavia дебютувала на початку 2024 року. Вона отримала нові матричні світлодіодні фари, нову решітку радіатора, нові бампери, нові колісні легкосплавні диски розміром від 16 до 19 дюймів, а також нові задні ліхтарі. У салоні є нова мультимедійна система із 13-дюймовим сенсорним екраном. У стандартній комплектації є 10-дюймова панель приладів та двозонний автоматичний клімат-контроль.

Покупцям нову Octavia пропонують, як і раніше, у двох версіях кузова – універсал і ліфтбек. У них тепер є початкового рівня вартості дизельний мотор 2.0 TDI потужністю 115 к.с. і 300 Нм крутного моменту. Він працює разом із 6-ступінчастою механічною коробкою передач. З таким двигуном нова Octavia витрачає в середньому 4,3 л палива на 100 км.

Цей дизельний мотор, який дозволяє значно знизити ціну на нову дизельну Octavia, доступний у двох комплектаціях – Selection та Design. Топова версія Sportline такого силового агрегату не має.

У Skoda Octavia Selection є наступне обладнання: кілька подушок безпеки, світлодіодні фари, світлодіодні денні ходові вогні, протитуманні вогні, автоматичне освітлення та датчик дощу, зовнішні дзеркала заднього виду з електрорегулюванням та підігрівом, внутрішнє дзеркало заднього виду з автоматичною функцією затемнення, 10-дюймова цифрова панель приладів, інформаційно-розважальна система з сенсорним екраном, підтримка Android Auto та Apple CarPlay, цифрове радіо, Bluetooth, двозонний автоматичний клімат-контроль, водійське сидіння з регулюванням по висоті.

Крім того, є шкіряне багатофункціональне кермо, електричні склопідйомники, Центральний замок з дистанційним керуванням, круїз-контроль, передні та задні датчики паркування, система попередження про зміну смуги руху, 16-дюймові легкосплавні колісні диски та інше.

У комплектації Design додатково пропонується оббивка з тканини та штучної шкіри, спортивне шкіряне багатофункціональне кермо (воно регулюється по висоті та глибині), система контролю тиску в шинах, 17-дюймові легкосплавні колісні диски.

Новий ліфтбек Skoda Octavia із двигуном 2.0 TDI коштує від 33 400 євро. Універсал коштує від 34 200 євро.

Нагадаємо, раніше Skoda розповіла подробиці про Superb Combi нового покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ