Today.ua

В Україні можуть подорожчати б/в автомобілі з Європи

В Україні незабаром можуть подорожчати б/в автомобілі, які ввозять з Європи. Причина полягає в тому, що вони вже подорожчали на європейському ринку.

Зокрема, якщо в Великобританії середня ціна б/в автомобіля, проданого в січні 2021 року на платформі BuyaCar.co.uk, становила 13 108 фунтів стерлінгів, то в травні - 15 399 фунтів стерлінгів.

Крім того, середня ціна п'яти найбільш продаваних автомобілів вперше подолала бар'єр в 17 000 фунтів стерлінгів.

Причина різкого подорожчання вживаних машин полягає в тому, що не вистачає нових автомобілів. Справа в тому, що багато автовиробників скоротили випуск нових машин через брак напівпровідників. Пропозицій нових автомобілів стало менше. Тому багато покупців замість автосалонів відправляються на вторинний ринок.

Глобальна криза напівпровідників - одна з причин подорожчання б/в авто. Причому експерти відзначають, що ціни на такі машини на високому рівні протриматися досить довго. У всякому разі, довше, ніж коли це сталося на тлі введення карантину в Європі в 2020 році.

Раніше стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський підписав два закони, що передбачають введення пільгового періоду розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Пільговий період почне діяти з 15 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ