Today.ua

В Україні активізують боротьбу з підпільними АЗС

Найближчим часом в Україні почнуть активніше боротися з підпільними АЗС і з нелегальними виробниками палива. Про це повідомила Нафтогазова асоціація України.

За даними НАУ, прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив главам обласних державних адміністрацій та правоохоронним органам активізувати роботу міжвідомчих регіональних робочих груп з метою виявлення та ліквідації нелегальних виробників палива та підпільних АЗС.

Нагадаємо, в кінці 2019 року президент Володимир Зеленський пообіцяв ліквідувати в Україні всі нелегальні АЗС. Однак, потім в 2020 році почалася пандемія коронавирусу і проблема фальсифікованого палива відійшла на другий план. Експерти відзначають, що за час карантину в Україні знову збільшилася кількість нелегальних АЗС. Такі заправки отримують паливо з підпільних міні-НПЗ.

Боротьба з нелегальним ринком нафтопродуктів в нашій країні відновилася навесні поточного року. Закрили кілька десятків підпільних АЗС.

Нагадаємо, в травні 2021 року Кабмін ввів державне регулювання вартості бензину і дизельного палива. Так влада намагається сповільнити зростання цін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ