Today.ua

У грудні у киян почнуть забирати автомобілі: відомо чому

У грудні 2021 року у Києві почнуть конфіскувати автомобілі у злісних порушників швидкісного режиму, які не сплачують штраф за порушення ПДР. Про це розповів заступник міністра юстиції Андрій Гайченко.

За його словами, у Києві налічується близько 30 злісних порушників швидкісного режиму, які до того ж не сплачують штрафи за порушення правил дорожнього руху. У деяких водіїв-лихачів вже накопичулося по 10-20 несплачених штрафів.

Вперше практику конфіскації автомобілів у злісних порушників швидкісного режиму та неплатників штрафів запровадили минулого тижня у Харкові. Там за перші два дні поліція відправила на штрафмайданчик 5 автомобілів, що їхали зі швидкістю від 150 км/год і більше, водії яких не сплачують штрафи.

Потрібно зазначити, що поліція у Харкові спеціально відстежує таких водіїв та зупиняє їх у момент порушення правил дорожнього руху.

Щоправда, спочатку їм пропонують таки заплатити всі штрафи, а також за евакуацію автомобіля та за перебування його на штрафмайданчику. Якщо штрафи не будуть сплачені у встановлені законом терміни, тоді автомобіль за рішенням суду конфіскують і виставлять на продаж на відкритий державний електронний аукціон.

Різницю між ціною автомобіля та сумою штрафу колишньому власнику повернуть, стверджують юристи.

Після Києва подібну практику вилучення автомобілів боржників запровадять на всій території України.

Нагадаємо, з 1 листопада в Україні почали діяти оновлені правила дорожнього руху. Зміни в основному торкнулися дорожньої розмітки та дорожніх знаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ