Today.ua

ТОП-3 найменш надійних автомобілів Toyota

Компанія Toyota славиться своїми надійними автомобілями. Її машини користуються величезною популярністю у багатьох країнах світу. Але, як і всі автовиробники, ця компанія теж припускається помилок. Сьогодні ми назвемо три найменш надійних автомобіля компанії Toyota.

Цей ТОП-3 ми склали виходячи з аналізу рейтингів надійності американської некомерційної організації J.D. Power та американського журналу Consumer Reports.

Toyota bz4X – найменш надійна нова Toyota

У 2022 році компанія Toyota почала продавати електричний кросовер Toyota bz4X (див. фото вгорі). Його можна вважати електричним аналогом Toyota RAV4 із двигуном внутрішнього згоряння. Цей електричний кросовер збудували на платформі e-TNGA. Він оснащується електромотором потужністю 201 к.с. і 196 Нм крутного моменту. Запас ходу в нього становить до 500 км.

Toyota bz4X має сучасний дизайн, комфортний салон з передовими технологіями і велику кількість обладнання. Ось тільки виявилося, що це найменш надійна модель в сучасній модельній лінійці Toyota. У 2024 році у рейтингу J.D. Power за надійність bz4X отримав 64 бали зі 100 можливих. Це приблизно на 10 балів менше, ніж рейтинг надійності в інших моделей компанії Toyota.

Журнал Consumer Reports оцінив надійність кросовера Toyota bz4X 2024 модельного року ще нижче – 47 балів зі 100.

Найвідоміша проблема Toyota bz4X – ослаблені болти ступиці колеса. Це могло призвести до того, що під час руху відпадуть колеса. На даний момент цей заводський дефект вже усунули. Також цей кросовер мав проблему з дисплеями (з них могла пропадати деяка важлива інформація).

Але при цьому bz4X гарний з погляду керованості. Його гальма, кермо та підвіска вже довели свою надійність.

Toyota Supra GR 2021 – найменш надійна Toyota за останні 20 років

Компанія Toyota знову почала випускати спортивний автомобіль Supra у 2019 році, відгукнувшись на численні прохання автолюбителів. Але Toyota розкритикували за те, що вона практично переробила BMW Z4 у свій кузов.

Toyota Supra GR 2021 модельного року у рейтингу надійності J.D. Power отримала найнижчий рейтинг надійності серед всіх автомобілів Toyota за останні 20 років.

Toyota Sienna – найменш надійна модель за всю історію Toyota

Sienna – це практичний сімейний мінівен з розсувними дверима, який випускають із 1997 року. Ось саме до них є найбільше претензій. Точніше, до механізму розсувних дверей. На даний момент відомо про понад 800 скарг на двері Toyota Sienna. Були також скарги на інші проблеми.

Toyota Sienna можна назвати найменш надійною моделлю за всю історію компанії Toyota. У рейтингу J.D. Power за надійність вона отримала 77 балів зі 100, а Consumer Reports оцінив надійність Sienna у 52 бали зі 100.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Toyota запатентувала у Японії модний позашляховий мінівен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ