Today.ua

Українцям дозволили дистанційно готуватися до іспиту з ПДР

В Україні тепер можна дистанційно готуватися до здачі іспиту з ПДР. Посвідчення водія, замовлене через "Дію" або електронний кабінет водія, можна буде отримати поштою або кур'єром. Відповідну постанову прийняв Кабінет міністрів.

Залишається можливість і видачі "прав" в сервісних центрах МВС. Майбутній водій може сам вибрати, як йому зручніше їх отримати.

У постанові уряду говориться, що такі нововведення в Україні ввели в зв'язку з пандемією коронавирусу. Передбачається, що українці, які хочуть отримати водійське посвідчення, завдяки онлайн-підготовці зможуть уникнути контактів з людьми, зараженими COVID-19.

Тепер українці можуть онлайн пройти підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв. У групі, яка дистанційно готується до теоретичного іспиту з ПДР, має бути не більше 10 осіб.

З якого числа набуває чинності ця постанова Кабміну - нам не відомо. Судячи з усього, це станеться вже в найближчі дні. Автошколи повинні повідомити в найближчий територіальний сервіс МВС, що планують вчити онлайн, коли реєструють список групи в єдиному державному реєстрі МВС.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що водія оштрафували за те, що він пред'явив "права" з "Дії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ