Today.ua

Toyota показала свій найдешевший кросовер

Компанія Toyota офіційно представила свій новий бюджетний субкомпактний кросовер Toyota Aygo X. Його продажі розпочнуться в Європі у 2022 році.

Toyota Aygo у перших двох поколіннях був хетчбеком. Тепер він став кросовером, що підкреслює X у його назві. При цьому він став більшим, ніж його попередник.

Зокрема, Aygo X на 235 мм довший, ніж Aygo другого покоління. Його довжина складає 3700 м, ширина – 1740 мм, висота – 1525 мм. Тобто він за всіма параметрами більший. При цьому у Aygo X дорожній просвіт збільшився на 11 мм в порівнянні з попередником. Цей кросовер отримав 18-дюймові колісні диски.

У салоні на панелі приладів є 9-дюймовий дисплей. Кросовер оснащується великою кількістю систем комунікації та безпеки, у тому числі адаптивним круїз-контролем, системою виявлення пішоходів уночі, системами виявлення вдень велосипедистів та утримання смуги руху та ін.

Під капотом знаходиться трициліндровий 1,0 л бензиновий двигун потужністю 72 к.с. і 93 Нм крутного моменту, який працює разом з п'ятиступінчастою механічною коробкою або безступінчастою коробкою передач. З механічною коробкою передач максимальна швидкість становить 158 км/год. Витрата палива – лише 4,7 літра на 100 км шляху.

Toyota Aygo X випускатимуть у Чехії. Його продажі розпочнуться у 2022 році. Ціни ще не оголошено.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні почалися продажі кросовера Toyota Yaris Cross.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ