Today.ua

Ознаки, які вказують, що пора «капиталити» двигун

Згодом закінчується ресурс навіть найнадійнішого двигуна. Іноді вигідніше провести його капітальний ремонт, ніж позбутися від автомобіля. Все залежить від вартості ремонту. Сьогодні ми розповімо про те, за якими ознаками можна зрозуміти, що «серце» вашого «залізного коня» потребує ремонту.

Одним із симптомів того, що мотор потребує капітального ремонту, є підвищена витрата масла. У старого силового агрегату на поверхнях циліндрів є тріщини, подряпини, мікровідколи, зношені кільця і поршні, виросли зазори, тихо помирають маслознімні кільця.

Також на капітальний ремонт натякає утруднений пуск двигуна і та обставина, що він погано тягне при русі.

Але і це ще далеко не всі ознаки. Вас має насторожити, якщо двигун раптом почав сіпатися, впав тиск масла, пропала компресія в циліндрах. Сильний дим з вихлопної труби - теж погана ознака.

Якщо ви все-таки вирішите зробити капітальний ремонт двигуна, а не продати машину, то після цього вам потрібно змінити манеру водіння. Після капіталки обов'язково недовго прогрівайте мотор перед поїздкою, уникайте різких прискорень і гальмувань, буксирування. І не забувайте частіше міняти моторне масло і фільтр.

Раніше експерти розповіли, як перевірити двигун при купівлі вживаного автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ