Today.ua

Названо типові порушення при ввезенні євроблях в Україну

При ввезенні в Україну автомобілів на іноземних номерах та їх розмитненні найтиповіші порушення – підроблені документи та недостовірна інформація. Про це повідомила прес-служба митниці Закарпатської області.

У листопаді 2021 року підрозділи Закарпатської митниці провели низку аналітико-пошукових та перевірочних заходів, у тому числі з використанням можливостей міжнародної взаємодії, за результатами яких складено 90 протоколів за порушення митного законодавства під час ввезення автомобілів.

Серед типових правопорушень – незаконне ввезення на митну територію України автомобілів на підставі документів, що мають ознаки підробки або в яких вказано неправдиві відомості.

Потрібно зазначити, що митниця в рамках митного аудиту може перевіряти документи, на підставі яких було ввезено автомобіль або було здійснено його розмитнення, протягом 3 років.

Так, наприклад, нещодавно митниця вилучила автомобіль, який розмитнили ще у 2019 році. Митникам видалася підробленою довіреність, яку надали під час його ввезення. На підставі цього громадянина Молдови оштрафували у розмірі 100% вартості автомобіля та конфіскували цей транспортний засіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Координаційно-моніторингова митниця забрала на штрафмайданчик автомобіль BMW 2020 року випуску через те, що його намагалися ввезти в Україну за заниженою вартістю. Українські митники отримали підтвердження про справжню вартість автомобіля від румунських колег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ