Today.ua

Чи можна чистити салон автомобіля садовою повітродувкою?

Підтримка чистоти в салоні автомобіля - непросте завдання, особливо якщо у вас є діти і домашні тварини. Але не у всіх вистачає часу на прибирання. Для прискорення процесу деякі водії використовують садові повітродувки. Чи можна так робити?

"Я був здивований, побачивши, як багато людей в Інтернеті рекомендують для чищення салону автомобіля використовувати садову повітродувку. Так, в деяких випадках цей метод дійсно працює. Однак, пам'ятайте, що повітродувки розносять пил, а не збирають його. Тобто бруд і пил можуть забитися глибоко в щілини салону машини ", - сказав редактор Consumer Reports Кейт Баррі.

У сучасних автомобілів є чутлива електроніка, яку може пошкодити пил. Крім того пил може потрапити в приладову панель або вентиляційні отвори.

Деякі водії використовують повітродувки для того, щоб швидко прибрати з салону автомобіля листя. Однак, після цього все одно потрібно пройтися стандартним пилососом, який всмоктує бруд і пісок.

Крім того, експерти не рекомендують користуватися водіям садовими повітродувками по ще одній причині. Якщо застосовувати цей пристрій в закритих приміщеннях, наприклад, в гаражі, то можна отруїтися чадним газом.

Таким чином, за допомогою повітродувки можна, звичайно, прибрати з салону машини листя, але експерти Consumer Reports вважають, що краще користуватися пилососом.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як просто прибрати подряпини з пластика в салоні автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ