Today.ua

Коли потрібно проходити експертне дослідження автомобіля – відповідь МВС

З 14 грудня 2022 року в Україні експертне дослідження автомобілів в Експертній службі МВС потрібно буде проходити ще до реєстрації у сервісному центрі МВС. У головному сервісному центрі МВЛ розповіли, у яких випадках воно необхідне.

По-перше, обов'язково потрібно одержати висновок в Експертній службі МВС при поновленні свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, якщо його видали до 1 вересня 2019 року.

По-друге, це потрібно під час перереєстрації автомобіля з одного власника на іншого. По-третє, висновок Експертної служби МВС необхідний під час реєстрації ввезеного з-за кордону вживаного транспортного засобу.

По-четверте, обов'язково проводять експертне дослідження в Експертній службі МВС під час перереєстрації після наслідування ТЗ, якщо його свідоцтво попередньому власнику було видано до 1 вересня 2019 року.

Раніше заступник начальника Головного сервісного центру МВС Володимир Баранець заявив, що з 14 грудня в Україні запрацює новий алгоритм реєстрації та перереєстрації автомобілів й інших транспортних засобів. Так, можна буде відмовитися від пластикових бланків свідоцтва про реєстрацію автомобіля та пластикового бланка посвідчення водія. Достатньо мати цифрові документи єПосвідчення водія та єСвідоцтво реєстрації ТЗ.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, як в Україні відбувається процес розмитнення автомобілів на іноземних номерах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ