Today.ua

Хороша новина для власників авто із ГБО: автогаз подешевшав на 8,5%

За даними консалтингової компанії "А-95", у березні 2023 року в Україні середня вартість автогазу знизилася на 2,04 гривні за один літр – до 21,72 гривні за літр. Таким чином, за один місяць на українських АЗС паливо для автомобілів із ГБО подешевшало в середньому на 8,5%.

Найбільш помітно в березні 2023 року автогаз подешевшав на заправках VST (на 3,20 гривень за літр), Route 20 (на 3,0 гривні за літр) та на заправках "Олас" (на 3 гривні за літр).

Зараз найдешевше заправити автомобіль з ГБО можна на заправках мережі "Авантаж 7". Там автогаз коштує 19,45 гривні за літр. Також найдешевший автогаз продають на станціях "Олас" – 19,90 грн за один літр.

Якщо ж говорити про регіони, то найдешевший автогаз зараз продають у Чернігівській, Хмельницькій, Вінницькій та Черкаській областях. Наприклад, у Чернігівській області середня вартість автогазу становить 20,60 гривень за літр, а у Вінницькій області – 20,70 гривень за літр.

Автогаз в Україні почав дешевшати наприкінці 2022 року. Ця тенденція тривала взимку, а також першого весняного місяця. Водночас знижувалися ціни також на бензин та дизельне паливо. Цьому сприяло кілька чинників. Наприклад, велика кількість оптових пропозицій та зниження попиту з боку власників автомобілів.

Але вже незабаром падіння цін на автогаз, бензин та дизельне паливо зупиниться. Мало того, відбудеться підвищення цін. Чому? Справа в тому, що з 1 липня 2023 року в Україні податки повернуться на довоєнний рівень. ПДВ на пальне підвищать із 7% до 20%, як це було до початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ. Повернуться на довоєнний рівень й акцизи на паливо. Про це раніше повідомив голова парламентського фінансового комітету Данило Гетьманцев.

Директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн вважає, що після 1 липня 2023 року, тобто після повернення податків на довоєнний рівень, бензин А-95 подорожчає на 11,2 грн за літр - до 58,35 гривень за літр, дизельне паливо на 7,7 гривень/літр – до 55,10 гривень за літр, а автогаз на 2,6 грн за літр – до 24,40 гривень за один літр

Раніше стало відомо, що водій після простої розмови з поліцейським отримав штраф через "Дію", хоча він не порушував правил дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ