Today.ua

“Евробляхерів“ попередили про шахраїв і нові штрафи

Українська митниця відмовляється приймати декларації від водіїв, які продовжували термін перебування автомобіля в Україні за допомогою перезаїздів через КПП на російсько-українському кордоні. Цим почали користуватися шахраї, пропонуючи зробити перезаїзд через Одеську або Чернігівську область, що в кінцевому підсумку обернеться великим штрафом.

Про ситуацію, яка склалася, розповіли представники організації "АвтоЕвроСила".

Близько 150 тисяч українців не можуть скористатися пільговим розмитненням автомобілів на іноземній реєстрації, так як вони продовжували термін перебування автомобіля в Україні за допомогою перезаїздів через КПП на російсько-українському кордоні.

Шахраї зараз розміщують в Інтернеті оголошення, що можуть допомогти таким автомобілістам легалізувати машини. У них нібито є "зв'язки" в різних структурах. Для цього необхідно зробити перезаїзд через Одеську, Чернігівську області або деякі інші області.

Експерти "АвтоЕвроСили" закликали євробляхерів не піддаватися на ці пропозиції. Навіть якщо можна таким способом скористатися пільговим розмитненням, потім автомобілістів чекають великі штрафи.

Так, якщо за подібною схемою розмитнити за 1 000 євро Volkswagen Passat вартістю 1 000 євро, то в подальшому доведеться заплатити штраф у розмірі 7 500 євро. Справа в тому, що в цьому випадку буде 2 500 євро несплачених податків. За це - штраф у триразовому розмірі.

Правоохоронці відразу визначають автомобілі-порушники. Тому експерти рекомендують не поспішати і не піддаватися на пропозиції шахраїв.

Раніше ми повідомили, чому в Україні не можуть розмитнити 150 тисяч машин на іноземній реєстрації за умовами пільгового періоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ