Today.ua

Експерти розповіли, що буде з цінами на бензин та дизель у лютому

У січні 2022 року в Україні вартість бензину та дизельного палива збільшилась на 2,5-3 грн за літр. Експерти вважають, що у лютому ситуація не зміниться, а ціни на автомобільне паливо на українських АЗС продовжать зростання.

Зокрема, директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн вважає, що у лютому 2022 року в нашій країні бензин може подорожчати на 1,5 грн за літр, а дизельне паливо – на 80 копійок за літр. Це означає, що, порівняно з початком 2022 року автомобільне паливо подорожчає на 4 гривні за літр.

За його словами, збільшення цін на пальне на українських АЗС сталося через побоювання припинення постачання нафти з Росії, зростання світових котирувань на нафту та зростання курсу валют.

У свою чергу директор спеціальних проектів у НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев вважає, що на ціну палива також впливає зростання ціни на кордоні на 14-15% і послаблення гривні до євро приблизно на 1,5 грн. Він прогнозує, що бензин та дизельне паливо дорожчатимуть і надалі.

Що ж до вартості автогазу, то експерти висловили думку, що в лютому його ціна не знизиться. У кращому разі – залишиться приблизно на одному рівні з січнем.

Нагадаємо, раніше директор мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін заявив, що в Україні в лютому 2022 року вартість бензину та дизельного палива може збільшитися до 40 гривень за літр, а автогазу – до 25 гривень за літр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ