Today.ua

Експерт прогнозує дефіцит дизеля в Україні

Директор мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін вважає, що Україна незабаром може мати справу з дефіцитом дизельного палива. Причому дефіцит дизеля буде ще більшим, ніж бензину. Про це експерт написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, є кілька причин, чому в Україні може розпочатись серйозний дефіцит дизельного палива. По-перше, попереду буде збирання врожаю, на що знадобиться велика кількість палива. По-друге, вантажівки почнуть вивозити зерно на Захід, а на це теж потрібно буде дуже багато дизельного палива. Раніше зерно вивозили з України кораблями, але наразі це неможливо, оскільки російські окупанти блокують українські морські порти.

По-третє, релокація підприємств, зміна логістики. Після початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україну багато підприємств зі східних та південних областей переїхали до безпечних західних районів. Змінилася логістика. Якщо раніше більшість товарів везли залізницею, то тепер для цього використовують вантажні автомобілі. А їм потрібне дизельне паливо.

Леушкін вважає, що перевезення бензовозами (а для цього вже використовуються навіть молоковози) не зможуть замінити залізницю. Для того, щоб уникнути паливної кризи, потрібна залізниця та логістика з нафтобаз. Але це навряд можливо, коли російські окупанти їх обстрілюють.

Раніше стало відомо, що поліція почала контролювати ціни на бензин та дизельне паливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ