Today.ua

ЗАЗ може почати випускати новий кросовер Kia Carens

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) у 2022 році може почати випускати нову модель компанії Kia – Kia Carens, що поєднує риси компактвена та кросовера. Про це повідомляє Car.ru.

Відразу скажемо, що Kia офіційно цю інформацію не підтвердила. Тим не менш, це все-таки може відповідати дійсності, адже ЗАЗ зараз із російських машинокомплектів вже випускає дві моделі південнокорейського автогіганта – седан Kia Rio та крос-хетчбек Kia Rio X.

До того ж керівництво Запорізького автомобілебудівного заводу раніше заявило, що планується розширення потужності . У планах – 10 000 автомобілів щорічно.

Тим часом кросовер Kia Carens з'явиться у продажу в першій половині 2022 року. Це буде глобальна модель. У її дизайні поєднуються елементи кросовера та компактвена.

Довжина Carens складає 4540 мм, ширина – 1800 мм, висота – 1700 мм, а колісна база – 2780 мм. Дорожній просвіт становить 195 мм. Салон може бути семи-або шестимісним.

У базовій комплектації буде шість подушок безпеки. У лінійку двигунів увійдуть бензинові та дизельні силові агрегати, але які саме – поки що не відомо.

Продаж Kia Carens почнеться у першій половині 2022 року. Ціни поки що не оголошені.

Раніше повідомлялося, що ЗАЗ до 2024 року може випустити чотири абсолютно нові моделі легкових автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ