Today.ua

Законопроект про доноси на водіїв вже зареєстрували в Раді

У Верховній Раді зареєстрували законопроект № 5798, який передбачає введення в Україні системи "доносів" на водіїв, свідчать дані сайту парламенту. Кожен водій зможе фіксувати порушення ПДР на смартфон і відправляти фото або відео в поліцію.

На даний момент законопроект № 5798 передали на ознайомлення керівництву Верховної Ради. Після того, як з ним ознайомиться керівництво парламенту, його опублікують, і тоді ми з вами зможемо дізнатися подробиці.

Поки ж ми знаємо, що з метою зниження ДТП поліція надасть право реєструвати порушення ПДР кожному бажаючому водієві. Для цього потрібно буде зареєструватися в додатку "Дія" та встановити смартфон на лобовому склі.

Якщо водій стане свідком ДТП, то він одним дотиком пальця до смартфону зможе відправити фото або відео в поліцію.

Водії, які повідомили про порушення ПДР, отримають 10% від суми штрафу. Виплати будуть робити на банківські картки. З огляду на, що розміри деяких штрафів останнім часом різко збільшилися, така можливість заробити може здатися привабливою деяким водіям.

Раніше стало відомо, що в Україні до 2024 року встановлять 1,5 тис камер, які будуть фіксувати перевищення швидкісного режиму водіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ