Today.ua

За підвищення вартості бензину пропонують “саджати“ на 7 років

В Україні можуть запровадити кримінальну відповідальність, аж до 7 років позбавлення волі, за незаконне підвищення цін на бензин, дизельне паливо та автогаз. У Верховній Раді вже зареєстрували відповідний законопроект №7425.

Автори цього законопроекту пропонують під час воєнного стану за перевищення на 20% рівня ціни, визначеного Кабінетом Міністрів, на автомобільне паливо (бензин, дизельне паливо та автогаз) відправляти до місць позбавлення волі на строк до 7 років. Таке ж покарання пропонують запровадити за необґрунтоване підвищення цін на всі продукти та товари, які мають суттєву соціальну значимість.

У пояснювальній записці до проекту цього закону йдеться про те, що, незважаючи на те, що в Україні передбачено адміністративне покарання за надмірне підвищення цін під час війни, деяких підприємців це не відлякує. Тому автори законопроекту пропонують запровадити суворіше покарання, аж до позбавлення волі.

Наразі проект закону №7425 перебуває на розгляді у профільному парламентському Комітеті з питань правоохоронної діяльності. Коли його розглянуть народні депутати – наразі не відомо.

Нагадаємо, у середині травня в Україні на два місяці скасували державне регулювання цін на пальне. Оператори роздрібного паливного ринку пообіцяли, що вартість бензину не перевищуватиме 52 гривні за літр, а дизельного палива – 58 гривень за літр.

Раніше в Україні відновила роботу найбільша мережа заправок автомобілів із ГБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ