Today.ua

За образу українських поліцейських посилять покарання

Українців, які ображають поліцейських, що перебувають на службі, штрафуватимуть чи відправлятимуть на громадські роботи. Народні депутати Верховної Ради вже ухвалили у першому читанні відповідний законопроект № 5050-1.

Автори цього проекту закону виходили з того, що в Україні побільшало випадків дрібного хуліганства, тобто образ у громадських місцях з використанням нецензурної лексики. При цьому штраф за дрібне хуліганство складає від 51 до 119 гривень.

В українському законодавстві чітко не визначено відповідальності за образу поліцейських, які перебувають при виконанні службових обов'язків.

Тому автори законопроекту №5050-1 пропонує збільшити штраф за дрібне хуліганство (за цією статтею найчастіше проходять особи, які ображають правоохоронців) від 170 до 510 гривень. За злісну непокору законному розпорядженню правоохоронців пропонується штрафувати на суму від 340 до 680 гривень, або відправляти на громадські роботи терміном від 20 до 30 годин.

Наразі цей проект закону перебуває на доопрацюванні у профільному комітеті ВР. Незабаром його передадуть на новий розгляд народним депутатам.

Раніше повідомлялося, що в Україні 16 травня знову увімкнули камери автофіксації порушень правил дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ