Today.ua

Відомий китайський автомобільний бренд повертається до України

В Україні в 2022 році знову розпочнеться продаж китайських автомобілів Geely. Корпорація "УкрАвто" вже підписала угоду про дистриб'юцію та сервісну підтримку автомобілів цього бренду.

Спочатку українцям запропонують два кросовери Geely - середньорозмірний Atlas Pro та компактний Coolray. Взагалі ж китайський автогігант в Україні робитиме ставку саме на кросовери.

Довжина Geely Atlas Pro складає 4,5 м, а колісна база – 2,67 м. Під капотом знаходиться 1,5-літровий бензиновий двигун з турбонаддувом потужністю 177 к.с. і 300 Нм крутного моменту, який працює разом із семиступінчастим преселективним "роботом". Також є версія з "м'якою" гібридною силовою установкою із 48-вольтовим стартер-генератором. Привід – повний.

Geely Coolray

Що стосується Geely Coolray, то він побудований на модульній платформі BMA компанії Volvo. Під капотом знаходиться трициліндровий 1,5-літровий бензиновий турбомотор потужністю 150 к.с., який працює разом із семиступінчастим "роботом" з двома зчепленнями. Привід – передній.

Старт продажів кросоверів Geely в Україні заплановано на початок 2022 року. Ціни ще не оголошено.

Нагадаємо, що у 2014 році Кременчуцький автоскладальний завод припинив випуск автомобілів Geely. Незабаром після цього цей бренд повністю пішов із нашої країни.

Салон Geely Coolray

Раніше стало відомо, що в Україну ринули нові автомобілі з Китаю. Вперше лідером з імпорту нових машин до нашої країни в період із січня по вересень 2021 року став Китай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ