Today.ua

Через недбалість брокерів митниця масово конфіскує євробляхи

В Україні відбувається масова конфіскація автомобілів з іноземною реєстрацією прямо на митних постах під час розмитнення. Про це повідомила громадська організація "АвтоЄвроСила", яка отримала багато скарг від водіїв.

Це відбувається через непрофесійних митних брокерів, які перед розмитненням не перевіряють євробляхи за судовими реєстрами і не виявляють судові постанови про конфіскацію машин.

Водії приїжджають на розмитнення і залишаються без своїх автомобілів. Обурюватися марно, так як тут же на митному посту знаходяться поліцейські. Якщо водій відмовляється віддати ключі, то його автомобіль вантажать на евакуатор і відвозять на штрафмайданчик.

"АвтоЄвроСила" рекомендує водіям вимагати у брокера перед розмитненням докази, що він перевірив автомобіль за судовим реєстром.

Активісти звернулися до керівництва Митниці України з проханням по кожному випадку конфіскації автомобіля через недбалість брокерів дати можливість виправити ситуацію.

"Давайте допоможемо людям разом, адже не люди для держави, а держава для людей", - йдеться у зверненні "АвтоЄвроСили" до керівництва Митниці України.

Раніше стало відомо, що скористатися пільговим періодом розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією не можуть близько 150 тисяч українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ