Today.ua

Випуск автомобілів Lada припинили на невизначений термін

АвтоВАЗ, який випускає бюджетні автомобілі Lada, зупинив свої конвеєри. Це сталося через те, що цей автовиробник не має належної кількості комплектуючих (мікрочипів та електронних компонентів).

Провідні західні країни наклали на Росію нові економічні санкції після того, як вона 24 лютого 2022 року вторглася в Україну. Це торкнулося й АвтоВАЗу, який зараз належить французькій компанії Renault.

В результаті через брак комплектуючих (на тлі глобального дефіциту мікрочіпів та санкцій) завод АвтоВАЗ у Тольятті повністю перестав випускати автомобілі сімейства Lada та бренду Renault (Logan та Sandero). Щоправда, ходять чутки, що незабаром він знову запустить конвеєри. Але будуть випускати лише 2 моделі сімейства Lada (йдеться про класичну Niva та Granta).

Скільки не працюватиме російський автовиробник – не повідомляється навіть приблизно. Потрібно зазначити, що в Україні нові автомобілі сімейства Lada, які з машинокомплектів випускав ЗАЗ, перестали продавати одразу після початку вторгнення Росії. До цього в Запоріжжі випускали майже все сімейство Lada (крім Niva Legend).

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українці зможуть зареєструвати придбані чи завезені в Україну автомобілі протягом 90 днів після закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ