Today.ua

ЗСУ отримали партію пікапів Nissan Navara

Збройним силам України передали 15 японських пікапів Nissan Navara 2,5D 4x4, які були придбані фондом "Повернися живим". Загалом ЗСУ передадуть 52 такі автомобіля.

Перші 15 пікапів Navara передали на посилення системи протиповітряної оборони 160-ї зенітно-ракетної бригади з Одеської області, 302-го полку з Харківської області, а також підрозділам, які управляють ударними турецькими безпілотниками Bayraktar.

Як ми вже говорили, загалом волонтери передадуть на потреби Збройних сил України 52 пікапа Nissan Navara. Їхня загальна вартість становить понад 1,5 млн євро.

Нагадаємо, перше покоління Nissan Navara з'явилося у 1997 році. Наразі покупцям пропонують його третє покоління (з 2015 року).

Слід зазначити, що у Китаї компанія Dongfeng Motor випускає пікап Rich6, який є ліцензійною копією Nissan Navara. Його довжина становить 5310 мм, ширина – 1850 мм, а висота – 1810 мм. Дорожній просвіт становить 220 мм.

Nissan Navara – це один із лідерів у своєму сегменті. Щоправда, у США, де дуже популярні пікапи, цю модель не продають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна за програмою PRAVO отримала від країн Євросоюзу 90 автомобілів, які передадуть правоохоронцям. Це позашляховики, пікапи та мікроавтобуси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ