Today.ua

Volkswagen показав електричний седан ID.7: запас ходу до 700 км.

17 квітня на автосалоні в Шанхаї, Китай, компанія Volkswagen офіційно представила свій новий флагманський електричний седан Volkswagen ID.7 Vizzion. Він отримав сучасний дизайн та потужну електричну силову установку.

Довжина Volkswagen ID.7 складає 4961 мм, ширина – 1862 мм, висота – 1538 мм, а колісна база – 2966 мм. Тобто він на 43 мм довший за Passat американської версії. І у нього колісна база на 183 мм більша.

Дизайн Volkswagen ID.7 виконаний у сучасному стилі, але не у футуристичному стилі. Коефіцієнт лобового опору приблизно 0,23. Це відповідає коефіцієнту лобового опору Tesla Model 3.

А ось салон більше підходить до футуристичного стилю. Дизайн салону виконаний у мінімалістичному стилі. Зверніть увагу на панель приладів. Вона має зовсім невеликий дисплей. Чому? Справа в тому, що вже в базовій комплектації є проекційний екран з доповненою реальністю. Він показує велику кількість різноманітної інформації. Деяким, звичайно, не вистачатиме традиційної комбінації приладів, але Volkswagen стверджує, що водії ID.7 отримуватимуть інформацію, не відриваючи очей від дороги.

Центральний елемент інтер'єру – 15-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. За допомогою цього дисплея можна керувати більшістю функцій. Загалом, салон виглядає дуже стильно. У ньому чудово поєднується шкіра з високоякісними матеріалами.

Седан ID.7 побудовано на платформі MEB. Він має два варіанти батареї. Версія ID.7 Pro оснащується батареєю на 77 кВтг. У неї запас ходу становить 615 км.

Версія ID.7 Pro S оснащується батареєю на 80 кВтг. У неї запас ходу становить 700 км.

Який електромотор у цього седана - не повідомляється. Передбачається, що потужність електромотора складає 282 к.с. і 550 Нм крутного моменту.

Коли розпочнеться серійне виробництво Volkswagen ID.7 – ще не повідомлялося. Можливо, це відбудеться наприкінці 2023 року чи на початку 2024 року. Цей електромобіль випускатимуть у Китаї. Скільки він коштуватиме – ще не відомо.

Китай є дуже важливим ринком для компанії Volkswagen. У 2022 році цей німецький автогігант продав у Піднебесній 3,18 млн автомобілів. Це 38% від усіх продажів Volkswagen у 2022 році.

Раніше стало відомо, що компанія Volkswagen може випустити електричний Golf. Така версія буде у Volkswagen Golf нового покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ