Today.ua

Чому водіям потрібно обов'язково знімати верхній одяг в автомобілі взимку

Голландський автомобільний клуб ANWB порадив водіям і пасажирам знімати в автомобілі верхній зимовий одяг. Інакше в разі ДТП можна отримати серйозну травму.

Виявляється, в Німеччині автомобільний клуб ADAC провів тест, який показав, що верхній зимовий одяг обмежує водія в рухах, і створює небезпеку м'яких тканин людини в разі різкого гальмування.

Справа в тому, що через зимовий одяг між ременем і тілом людини залишається деякий простір, тому в момент аварії ремінь глибоко врізається в живіт. В результаті може пошкодитися кишечник, печінка і навіть з'явитися внутрішня кровотеча. Особливо високого ризику піддаються діти.

Випробування того, як зимовий одяг впливає на водія і пасажирів при ДТП, проводилися з імітацією повсякденної дорожньої ситуації. Автомобіль з манекенами дорослих і дітей, одягнених в зимовий одяг і пристебнутих ременями безпеки, розігнали до 16 км/год, а потім його різко зупинили.

Для того, щоб знизити ризик травми при ДТП експерти рекомендують водіям і пасажирам взимку не перебувати в машині в зимовому одязі. В крайньому випадку, ремінь безпеки слід пристібати під зимовим одягом, а не зверху.

Раніше автомобільні експерти розповіли, чому не потрібно перед зимою міняти легкосплавні диски на сталеві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ