Today.ua

Під час війни не можна зберігати паливо для власних потреб, але є виняток

Україна через повномасштабне вторгнення російських військ зіткнулася з проблемою постачання бензину та дизельного палива. Деякі підприємства тому роблять собі запаси палива. Проте під час війни заборонено зберігати паливо для власних потреб без ліцензії, нагадала Державна податкова служба.

Якщо працівники податкової виявлять, що паливо зберігається без ліцензії, то підприємству загрожує штраф у розмірі 500 тисяч гривень.

Потрібно зазначити, що ліцензії на зберігання палива, за якими до скасування військового стану або за форс-мажорних обставин не сплачено черговий платіж за ліцензію, вважаються чинними. Чинними рахуватимуться і ліцензії, у яких закінчився термін.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення російських військ припинилися в Україну постачання палива з Росії та Білорусі. До війни це паливо займало близько 80% українського ринку. Наразі українські компанії шукають постачальників у Європі. Перші постачання палива з ЄС вже були.

Експерти не відкидають, що під час війни Україна може залишитися без бензину А-92. Справа в тому, що його немає у Європі.

Раніше повідомлялося, що в Україні під час війни побільшало низькоякісного бензину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ