Today.ua

В Україну ввозитимуть паливо через окремий пункт пропуску

В Україну ввозитимуть паливо через окремий пункт пропуску. Про це розповів заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

За його словами, на західному кордоні буде виділено окремий пункт пропуску для бензовозів. Це дозволить доставляти паливо в Україну вчасно.

Не секрет, що на західному кордоні наразі спостерігаються великі черги. Це пов'язано з великою кількістю автомобільного транспорту з гуманітарним вантажем, з біженцями. Крім того, черги створюють автомобілі на іноземних номерах, які у великій кількості зараз купують українці, користуючись безкоштовним розмитненням.

Найєм наголосив, що пункт пропуску для бензовозів почне працювати вже найближчими днями. Скільки він щодня пропускатиме автомобілів – не повідомляється.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Україні утворився дефіцит палива, оскільки російські окупанти обстрілюють нафтобази, НПЗ та залізничні станції. Уряд обіцяє, що дефіцит палива вже найближчим часом ліквідують. Постачання палива йтиме з Німеччини, Скандинавії та Прибалтики. Також відомо, що деякі мережі АЗС купують паливо у Хорватії.

Раніше стало відомо, що в Україні починають випускати автомобілі Skoda.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ