Today.ua

В Україні закрилася найбільша мережа АЗС для автомобілів з ГБО

Найбільша в Україні мережа автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій "Укравтогаз" з 1 лютого 2022 року закриє всі свої заправки для автомобілів з ГБО. Про це повідомила прес-служба компанії.

Причин такого рішення керівництва мережі заправок "Укравтогаз" декілька. Зокрема, заправки для автомобілів із ГБО закривають через зменшення обсягів реалізації автогазу, зростання вартості природного газу та електроенергії, а також через несприятливу ринкову кон'юнктуру.

Рішення про закриття автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій "Укравтогаз" не можна назвати несподіваним. У грудні 2021 року ця компанія припинила роботу 32 своїх станцій. Тоді ж було оголошено, що у лютому 2022 року можуть призупинити роботу ще 34 станції цієї мережі.

Директор "Укравтогазу" Олександр Ватажишин раніше повідомив, що з травня 2021 року в Україні почав дорожчати природний газ, а з вересня ціни максимальні. В результаті у "Укравтогаз" на 90% знизився продаж.

"Ми купуємо газ на українському ринку через Українську енергетичну біржу, компримуємо його, очищаємо, стискаємо та продаємо споживачам. Але на сьогоднішній день споживача немає, тому що по 45 гривень мало хто хоче заправлятися, людям простіше заправитися бензином", - сказав Ватажишин.

Ватажишин вважає, що ціна автогазу має бути привабливою для водіїв, інакше закриватимуться інші станції. Він наголосив, що автогаз має коштувати на 50% менше, ніж бензин.

Нагадаємо, раніше директор мережі АЗС Prime Дмитро Леушки заявив, що в Україні у лютому 2022 року вартість бензину та дизельного палива може збільшитися до 40 гривень за літр, а автогазу – до 25 гривень за літр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ