Today.ua

В Україні посилять покарання за порушення ПДР - кого торкнеться

МВС України найближчим часом зареєструє у Верховній Раді одразу кілька законопроектів, які передбачають посилення покарання за порушення ПДР. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, відреагувавши на смертельну ДТП із мікроавтобусом у Чернігівській області.

Які конкретно пропозиції щодо посилення покарання за порушення правил дорожнього руху будуть у цих законопроектах – Монастирський уточнювати не став.

Він лише заявив, що поліція суворо каратиме водіїв за порушення швидкісного режиму та правил маневрування. Мабуть, насамперед про таких порушників і йтиметься у нових законопроектах МВС.

Крім того, міністр пообіцяв, що поліцейські суворо каратимуть водіїв та власників комерційних транспортних засобів, які їздять на "лисій" гумі або використовують колеса, які мають неприпустимі недоліки.

Нагадаємо, 7 грудня на Чернігівщині біля села Брусилове сталося зіткнення вантажівки з маршрутним автобусом. В результаті 13 людей загинули, а 7 людей госпіталізовано у тяжкому стані. За попередньою інформацією, водій вантажівки порушив ПДР, виїхав на смугу зустрічного руху і там врізався у маршрутку.

Раніше патрульна поліція повідомила, що українські водії стали частіше потрапляти до ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ