Today.ua

В Україні вже 118 камер автофіксації порушень ПДР

В Україні на даний момент за дотриманням швидкісного режиму на дорогах стежать 118 систем автоматичної фіксації порушень ПДР. Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

З 1 червня 2020 року і на даний момент по камерах автофіксації порушень ПДР винесено 2 313 730 адміністративних постанов за порушення швидкісного режиму. З них 1 952 301 постанову вже оплачено. Державний бюджет отримав 376 646 829 гривень. На які цілі будуть витрачені такі величезні гроші - не повідомляється.

Білошицький стверджує, що на ділянках доріг, де встановлені камери автофіксації, кількість ДТП з потерпілими і загиблими знизилась в 3 рази. Про загальну кількість дорожніх аварій на таких ділянках доріг він нічого не сказав.

Тим часом, раніше в ЗМІ повідомляли, що в Києві та Київській області за перший рік роботи камер автофіксації порушень ПДР кількість ДТП не знизилася. Почекаємо, коли опублікують офіційну статистику.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що до 2024 року на українських дорогах планують встановити близько 1,5 тисячі камер автофіксації порушень ПДР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ