Today.ua

В Україні спростили реєстрацію автомобілів у сервісних центрах

Українці тепер можуть поставити на облік автомобіль та отримати номери у будь-якому місті України, незалежно від прописки. Потрібно просто записатися в електронну чергу на сайті Головного сервісного центру або взяти талон у терміналі сервісного центру МВС та отримати послугу будь-де.

У повідомленні ДСЦ МВС йдеться про те, що екстериторіальність введена для того, щоб українцям стало простіше та комфортніше купувати та реєструвати автомобілі. Адже часто продавці та покупці живуть у різних містах.

Мало того, тепер покупцям нового або б/в автомобіля більше не потрібно хвилюватися за відповідність номерних знаків місцю їх реєстрації. Справа в тому, що тепер можна їздити із номерними знаками будь-якої області.

Головний сервісний центр відкрив базу номерних знаків для автомобілів. До цього можна було вибрати онлайн лише платні номерні знаки. Тепер можна вибрати будь-який номерний знак за допомогою простого пошуку.

Щоправда, їх бронювати не можна. Тому перед поїздкою до сервісного центру МВС найкраще підібрати кілька варіантів номерного знака, які найбільше сподобаються. Інакше може виявитися, що вибраний вами номерний знак вже хтось забрав, і ви марно втратите час.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні майбутнім водіям дозволили дистанційно готуватися до складання іспиту з правил дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ