Today.ua

В Україні поліція посилила контроль за водіями

В Україні поліція посилила контроль за дотриманням водіями швидкісного режиму. 22 жовтня 2021 року на українських дорогах з'явилося ще 17 нових камер автофіксації порушень ПДР.

Зокрема, нові камери автофіксації порушень ПДР встановили в Донецькій і Харківській областях, а також в містах Львів, Вінниця та Харків.

Таким чином, тепер за дотриманням водіями швидкісного режиму стежать 218 камер автофіксації. До 2024 року їх має стати набагато більше - близько 1,5 тисячі. Камерами будуть охоплені всі області і великі населені пункти.

Тим часом, за даними поліції, по штрафам, виписаними системою автофіксації порушень ПДР, яка працює в Україні з червня 2020 року, українці вже заплатили понад 400 млн гривень. Більше 80% водіїв такі штрафи оплачують в перші 10 днів (за це покладається знижка в 50% штрафу).

При цьому за перші дев'ять місяців 2021 року в Україні сталося 18 032 ДТП, в яких загинули люди. Це на 5,7% менше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на дорогах України (поки тільки в Харківській області) з'явилися інтерактивні радари, які вимірюють швидкість автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ