Today.ua

В Україні почнуть вилучати автомобілі: кого торкнеться

В Україні у водіїв, які не платять штраф за перевищення швидкості і при цьому продовжують їздити зі значним перевищенням швидкості, конфіскуватимуть автомобілі. Таку заяву зробив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

Мін'юст так відреагував на резонансні смертельні ДТП у Харкові, які нещодавно сталися через те, що водії значно перевищували швидкість.

Саме тому спочатку це нововведення перевірять у Харкові, а потім його введуть по всій Україні.

Зокрема, під конфіскацію потраплять автомобілі, водії яких у містах їздять зі швидкістю від 150 км/год і більше, і не сплачують при цьому штраф за скоєне раніше порушення правил дорожнього руху. Передбачається, що це дозволить знизити кількість ДТП, скоєних через перевищення швидкісного режиму. Тобто правоохоронці хочуть прибрати з доріг водіїв-лихачів, які особливо сильно наражають на небезпеку життя інших учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, з червня 2020 року в Україні діє система автофіксації порушень правил дорожнього руху (перевищення швидкісного режиму). На даний момент на українських дорогах вже понад 200 камер автофіксації порушень ПДР.

Раніше стало відомо, що з 1 листопада 2021 року в Україні почали діяти оновлені ПДР. Зміни головним чином торкнулися дорожньої розмітки та дорожніх знаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ