Today.ua

В Україні може виникнути дефіцит Skoda Octavia

У Чехії сталася пожежа на складі комплектуючих Skoda, що негативно вплине на випуск Skoda Octavia. Чеський автогігант цього року може не випустити 16 тисяч Octavia.

Займання сталося на складі у місті Млада-Болеслав. Від вогню дуже постраждали склади та майстерні заводу Grupo Antolin, який випускає матеріали для дверних панелей Skoda Octavia. Коли випуск комплектуючих буде відновлено – невідомо. З чуток, це може тривати кілька місяців.

За попередньою інформацією, збитки оцінюються в один мільярд крон (близько 40 млн євро). Через те, що сталося, чеська компанія не зможе випустити близько 16 тисяч екземплярів моделі Octavia.

В Україні автомобілі Skoda з чеських машинокомплектів випускає завод "Єврокар", що знаходиться у Закарпатській області. У 2021 році "Єврокар" випустив 3 476 автомобілів, що на 2,7% більше, ніж у 2020 році.

Як позначиться пожежа в Чехії на Skoda Octavia в Україні – поки що не відомо. Але не можна виключати, що може виникнути дефіцит цієї моделі.

У нашій країні зараз Octavia у базовій комплектації коштує від 622 676 гривень. Під капотом знаходиться 1,4 л бензиновий двигун потужністю 150 к.с., який працює разом із 6-ступінчастою механічною коробкою передач.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що блогер розібрав Skoda Octavia та показав, що у неї всередині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ