Today.ua

У судах справи п'яних водіїв розглядатимуть у прискореному порядку

В Україні можуть запровадити прискорений розгляд у судах справ щодо управління автомобілем у стані алкогольного сп'яніння - протягом 72 годин з моменту надходження до суду протоколу за статтею 130 КУпАП. З такою ініціативою виступив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Так Геращенко відреагував на смертельну ДТП у Харківській області за участю автомобілів Kia та Toyota, в якій троє людей загинули на місці, а двох трирічних дітей госпіталізували до реанімації. За попередньою інформацією, винуватцем цієї смертельної ДТП став водій автомобіля Kia. Він виїхав на смугу зустрічного руху та врізався у таксі Toyota.

Геращенко підкреслив, що стосовно водія Kia у 2021 році тричі (10 вересня, 14 та 15 листопада) склали адміністративні протоколи за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Суд повинен був розглянути ці справи 21 і 26 січня, і 21 лютого…

"У поліції пов'язані руки щодо злісних порушників ПДР. Поліцейський не може забрати посвідчення водія навіть у явно нетверезого водія. А суди завалені поточними справами і не дуже швидко розглядають справи з водіння у нетверезому вигляді", – наголосив Геращенко.

Він вважає, що у судах справи з управління автомобілем у стані алкогольного сп'яніння слід розглядати протягом 72 годин з моменту надходження протоколу за статтею 130 КУпАП. Чиновник МВС закликав законодавців внести відповідні зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та процесуального кодексу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у 2022 році в Україні поліція різко посилить контроль за водіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ