Today.ua

У Мережі показали новий спортивний універсал ЗАЗ “Славута“

Український автомобільний дизайнер Роман Прядко створив рендерне зображення нового спортивного універсала "Славута", який після перемоги над російськими окупантами міг би розпочати випускати ЗАЗ.

Багато автовиробників в останні роки відмовилися від універсалів, віддаючи перевагу кросоверам. І це зрозуміло, адже у багатьох країнах світу кросовери зараз лідирують із продажу.

Але в Європі універсали, як і раніше, популярні. Тому європейські автовиробники продовжують випускати універсали і навіть розробляють нові моделі. Наприклад, Audi зараз розробляє свій перший електричний універсал. Передбачається, що він називатиметься Audi A6 Avant E-Tron. У нього запас ходу становитиме близько 480 км. Це буде одна із перших моделей групи Volkswagen Group, яка створена на новій платформі PPE.

Крім того, новий Volkswagen Passat доступний тільки в кузові універсал, він більше не має кузова ліфтбек. У 2024 році у продажу в Європі має з'явитися оновлена Skoda Octavia, у тому числі новий "заряджений" універсал Skoda Octavia Combi RS. Цей універсал можна вважати спортивним. Він оснащується модернізованим двигуном 2.0 TSI, потужністю 261 к.с. і 370 Нм крутного моменту. Така ж потужність двигуна і у нового Golf GTI.

Тому не дивно, що дизайнер Роман Прядко звернув увагу на універсали. Він вважає, що у нової, відродженої, "Славути" може бути версія в кузові спортивний універсал - Slavuta SW CROSS.

Так, ЗАЗ зараз не випускає автомобілі. У Запоріжжі їх припинили випускати після того, як 24 лютого 2022 року розпочалося повномасштабне вторгнення в Україну російських окупаційних військ. Але Запорізький автомобілебудівний завод може відновити виробництво автомобілів після перемоги над російськими окупантами. Тому віртуальні автомобільні проекти Романа Прядка можуть зрештою знайти своє відображення в дійсності.

Slavuta SW CROSS – це компактний спортивний універсал із сучасним дизайном. Попереду він чимось нагадує французький кросовер Citroen C5 Aircross. У нього світлодіодні фари, досить великі колеса та рейлінги на даху. На жаль, задню частину не видно. Також не видно автомобіль у профіль. Тому важко судити про його розміри. Але це має бути компактний універсал.

Нагадаємо, раніше у Мережі показали новий ліфтбек ЗАЗ "Славута".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ