Today.ua

У Мережі показали Mercedes-Benz з пробігом майже 2 млн км

Рідко автомобілі доживають до 1 мільйона кілометрів пробігу, а до 2 мільйонів кілометрів - взагалі лічені одиниці. Серед таких машин виявився Mercedes-Benz W123 1981 року випуску з пробігом більше 1,8 млн кілометрів.

Американець Пол Харман купив цей автомобіль в 1983 році, коли у нього пробіг становив близько 64 тисяч кілометрів. З тих пір він на ньому постійно їздить, хоча міг собі дозволити купити новішу модель.

Цей Mercedes-Benz W123 оснащується 2,4 л дизельним двигуном потужністю 72 к.с. Силовий агрегат виявився дуже надійним. Його за весь цей час капітально ремонтували один раз, при пробігу 600 тисяч кілометрів.

Час від часу Харман змінює на своєму автомобілі елементи підвіски та інші деталі, які зношуються. При пробігу в 900 тисяч кілометрів він замінив всі ущільнювачі і прокладки.

Секрет довголіття німецького седана полягає не тільки в якісній збірці і надійному двигуні, але і в регулярному технічному обслуговуванні. Крім того, американець приблизно кожні 5 тисяч кілометрів пробігу змінює масло.

Раніше британський журнал What Car? на підставі опитування декількох тисяч автомобілістів назвав найнадійніші б/в автомобілів в віці до 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ