Today.ua

У Миколаєві жінка прийшла до МВС обміняти куплені підроблені права

У Миколаєві 29-річна жінка звернулася до сервісного центру МВС, щоб обміняти своє перше посвідчення водія. Але виявилося, що права підроблені та клієнтка взагалі ніколи їх не отримувала у сервісних центрах МВС.

Правоохоронці одразу зрозуміли, що посвідчення водія, яке хотіла обміняти жінка, підроблене. Надто вже бланк відрізнявся від офіційного.

Перевірка по базі даних показала, що ця жінка взагалі ніколи не отримувала в сервісних центрах МВС посвідчення водія. Як вона пояснила цю обставину – не повідомляється.

Тепер поліція з'ясовуватиме де і яким чином жінка отримала цей "документ". Нагадаємо, що в Україні за підробку документів передбачається кримінальна відповідальність.

Це не поодинокий випадок, коли українці приходять до сервісних центрів МВС, щоб обміняти підроблені документи. Так, у 2021 році було зареєстровано вже 12 подібних випадків. У кожному конкретному випадку поліція здійснює відповідну перевірку.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Кабінет міністрів України ухвалив постанову, згідно з якою готуватися до складання іспиту з ПДР можна дистанційно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ