Today.ua

У Китаї починаються продажі електромобіля за 3 100 доларів

У Китаї найближчим часом почнуться продажі нового невеликого електромобіля Wuling NanoEV. Він буде коштувати всього близько 3 100 доларів, в перерахунку на американську валюту.

Wuling NanoEV створений на базі електрокара Baojun E200. Це відразу помітно навіть по їх дизайну. В цьому немає нічого дивного, адже Wuling і Baojun пов'язані між собою в спільному підприємстві (до речі, частка в цьому спільному підприємстві є у американського концерну General Motors).

Довжина цього електромобіля складає всього 2497 мм, ширина - 1526 мм, висота - 1616 мм, а колісна база - 1600 мм. При цьому радіус повороту 3,8 м. Це буде маневрений сіті-кар.

Стверджується, що запас ходу у NanoEV досягає 305 км. Однак, джерела кажуть, що більш реальна цифра - 200 км. Батарею можна заряджати від побутової розетки. Також є можливість за допомогою зарядного пристрою на 6,6 кВт підзарядити батарею за 4,5 години.

Кузов цього електрокара побудований на високоміцної сталевої рами. Є передні подушки безпеки, задні датчики паркування, система допомоги при русі з пагорба і інші технології.

Скільки точно буде коштувати Wuling NanoEV - поки офіційно не відомо. З чуток, за нього покупцям потрібно буде заплатити близько 3 100 доларів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Китаї почалися продажі нового електричного кросовера Geometry EX3. У базовій комплектації він коштує 9 200 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ