Today.ua

У Європі показали недорогий електричний міні-кар

Швейцарська компанія Micro показала прототип недорогого мініатюрного електромобіля Microlino 2.0, який натхненний дизайном BMW Isetta. Його серійне виробництво може початися у вересні 2021 року.

У Microlino 2.0 поміщаються 1-2 людини. Зверніть увагу, що дверцята знаходяться спереду. Це зроблено для зручності паркування і попадання (виходу) в салон.

Салон простий і мінімалістичний, що нас не дивує, враховуючи, що мова йде про дуже недорогу машину. Тим не менш, є цифровий дисплей, а на горизонтальну планку на приладовій панелі можна встановити телефони і бездротові динаміки (аудіосистеми немає).

Стверджується, що Microlino другої версії (Microlino 1.0 був зроблений в 2018 році, і він був схожий на концепт) матиме запас ходу в 126 або 201 км, в залежності від версії. Батарею нібито можна буде підзарядити від побутової розетки всього за чотири години.

Представники Micro говорять, що їх електрокар, який, до речі, важить всього 513 кг, має максимальну швидкість в 90 км/год.

Очікується, що в серпні поточного року Євросоюз дасть дозвіл на випуск Microlino. Якщо це станеться, то перша така модель зійде з конвеєра у вересні.

Раніше стало відомо, що Volkswagen планує випустити на ринок новий недорогий електромобіль, який за розмірами буде схожий на Polo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ