Today.ua

У Дніпрі з'явився унікальний ЗАЗ

У Дніпрі у технічному музеї "Машини часу" з'явився новий експонат – унікальний автомобіль ЗАЗ "Перспектива". У світі зараз існує лише одна така машина.

ЗАЗ "Перспектива" випустили на початку 1970-х років у трьох екземплярах. Передбачалося, що він стане масовим передньопривідним автомобілем. Однак у серійне виробництво він так і не пішов. Але він став своєрідною основою для майбутньої "Таврії".

В інтер'єрі ЗАЗ "Перспектива" помітно вплив ВАЗ-2101. Це не дивно, оскільки запорізькі фахівці тоді співпрацювали зі своїми колегами з АвтоВАЗу.

Який двигун знаходиться у ЗАЗ "Перспектива", виставленого в музеї Дніпра, - не повідомляється. Зважаючи на все, це або 0,9 л двигун потужністю 40 к.с., або 1,0 л силовий агрегат потужністю 44 к.с.

Як ми вже говорили, всього було зроблено три тестові екземпляри ЗАЗ "Перспектива". До наших днів зберігся лише один такий автомобіль. Причому зберігся у задовільному стані.

Нагадаємо, що серійне виробництво ЗАЗ "Таврія" розпочалося наприкінці 1987 року. Надалі ця модель мала кілька модифікацій, у тому числі навіть комерційний пікап.

Раніше стало відомо, що Запорізький автомобілебудівний завод до 2025 року може почати випускати чотири абсолютно нові моделі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ